Reportaže

Medicinska sestra za primjer

by Darija Marđokić | 30:01:2016 | 16:39:34

Sigurno je svaka osoba, bar jednom u životu, čekala satima na pregled kod doktora i zbog toga bila nervozna I bijesna. Za ovakvu situaciju pacijenti uglavnom krive medicinsko osoblje, njihovu neljubaznost I nestručnost. Međutim, potpuno je drugačija situacija kada se spomene ambulanta Interne medicine koja radi u okviru bolnice u Starom Baru. Umjesto dugih redova i čekanja, ovdje pacijenti budu obaviješteni telefonom u koliko sati treba da dođu na pregled, kako bi se izbjegle gužve.
 
Ovakav način rada sa pacijentima na internom odjeljenju-endokrinologiji uspostavila je medicinska sestra Snežana Pavlićević, o kojoj pišemo nakon niza pohvala na njen rad, koje su stigle u našu redakciju. 
 
“Oni me pozovu ujutro, najave dolazak, a ja im dam brojeve na osnovu nekog rasporeda koji ocijenim da je najbolji. Prvo idu bolničke kontrole, zatim pacijenti koji imaju upute za bolničko liječenje, pa osmislim to neko približno vrijeme i onda su oni zadovoljni kad dođu, jer nisu dugo čekali - možda su tu pola sata do 45 minuta. Na ovaj način im smanjim vrijeme čekanja I pacijenti su prosto zahvalni na tome”, objašnjava sestra Snežana.
 
Kao medicinska sestra radi 27 godina, od toga je četiri posljednje godine u ambulanti: “Iz radnog iskustva shvatiš koliko je bitno pacijentima da su oni u dobroj komunikaciji sa sestrom. Postoji jedna sestrinska zakletva koja potencira osobine za sestru - da radi po savjesti i da je savjesna u svom poslu”.
 

Snežana se prema pacijentima ophodi kao da su joj najrođeniji. Uvijek pozitivna, pacijente za pregled priprema uz prijatan razgovor. Ako se desi da neko od pacijenata malo duže čeka, ponudi mu i posluži topli obrok koji se sprema u kuhinji bolnice, najčešće supicu.
 
Stalni pacijenti interne ambulante Bajram Cuković i Ljubinka Saveljić za ovu medicinsku sestru imaju samo riječi hvale.
 
“To je najbolja sestra ovdje, za mene i za svakog. Niko se nije žalio na nju. Ona izađe i dogovara se sa pacijentima, ništa joj nije teško. Svakog pacijenta koji ovdje dođe primi uz osmijeh”, kazali su oni.
 
Još jedan zadovoljni pacijent je i Smail Mujezinović: “Kada sam došao na kontrolni pregled, vrlo ljubazno me je primila, iako sam preko reda ušao, morao sam. Šta više, ponudila mi je i da sjednem, jer vjerovatno je primijetila na meni da nisam taj koji može dugo da stoji. Ne samo ona, nego kompletno osoblje je maksimalno ljubazno, prijatno I preduzimljivo”, iskren je Mujezinović.
 
Sestra Snežana redovno dobija pohvale putem sandučeta za pohvale, ali i preko facebooka.
 
U jednom obraćanju Upravi bolnice, koje potpisuje Irena Kuburović, piše: “Njen savjestan rad, profesionalnost, prijateljski I srdačan odnos prema pacijentima, treba da bude uzor svom medicinskom osoblju. Neizmjerno sam joj zahvalna što cijeni tuđe vrijeme I uvijek je tu da proslijedi tačnu informaciju. Ovakvi pojedinci zavrijeđuju pohvale I nagrade nadređenih, bez obzira što takvo ponašanje treba da bude neodvojivi dio njihovog posla jer su, nažalost, u manjini”.
 
O njenom prijateljskom odnosu prema pacijentima pisao je i dr Ismet Karamanaga na Facebooku.
 
“U dijelu interne medicine Opšte bolnice u Baru, na samom ulazu, dočekaće vas lijepa, uljudna, vaspitana, obrazovana i nadasve uslužna i odana ovom delikatnom pozivu, pozivu prave medicinske sestre, jedna zaista prava dama. Mislim da se zove Sneža i ubijeđen sam da bi takvu osobu poželjela svaka javna institucija, posebno institucija ovakve vrste, gdje je ljudima često mnogo više potrebnija lijepa riječ i osmjeh, čak i od samog pregleda ljekara. Ona to zaista perfektno radi i zato je moram pohvaliti, jer ovakve medicinske sestre, a medicinske sestre su po opštem mišljenju najbolji dio našeg zdravstva, često ublažavaju aroganciju i uobraženost ljekara i administracije”.
 
Zadovoljstvo što radi sa osobom kao što je Snežana, iskazala je i dr Valentina Kalinić.
 
“Mislim da zdravstveni radnik, uključujući i našu Snežanu, koja pokazuje volju i raspoloženje ka pacijentima, predstavlja osnov rada. Mi takvih sestara jako puno imamo, međutim, ne uspiju svi da dobiju povjerenje i pohvale pacijenata. Rad medicinske sestre je izuzetno težak, ona mora da bude spona između ljekara i pacijenta, a pri tom da udovolji svima. Velike su gužve I redovi, ukoliko sestra uspije da smiri pacijenta, a da se pri tom on ne ljuti što toliko čeka, to je velika pomoć  za bolnicu, pacijenta i za ljekara koji radi sa njom”, kazala je dr Kalinić.
 
Sestru Snežanu posebno ispunjava osjećaj da nekome pomogne.
 
“Stvarno volim da radim sa pacijentima, jer to neko zadovoljstvo koje im prenesem i kad vidim da su oni zadovoljni, onda sam I ja srećna”, zaključuje Snežana Pavlićević.