Sport

Mornar više nije najskuplji, otišli Miko i Dženan

by Nemanja Janković | 23:01:2016 | 12:31:51

Podatak da je FK “Mornar“ zvanično bio najskuplji tim lige, a sezonu završio na posljednjem mjestu, mnogima je zvučao ironično, ali je faktički bilo tako. Sada je priča znatno drugačija.

Naime, odlaskom Mitra Novakovića i Dženana Radončića, Barani su izgubili tu “titulu”.

Dva najskuplja igrača (po transfer vrijednosti), napustila su “Mornar” u ovom prelaznom roku, bez obeštećenja, jer su ugovori bili potpisani na pola godine. Prema informacijama sa kojima trenutno raspolažemo, ni Miko, ni Dženan, još uvijek nisu pronašli novi klub. A vjerovatno ga i ne traže.

Bivši crnogorski reprezentativac Mitar Novaković je kuburio sa povredama i prethodne polusezone. Upravo to je uticalo na činjenicu da je novi debi u matičnom dresu imao tek u meču osmine finala Kupa protiv “Petrovca”. Nakon toga, starter je bio u meču sa “Sutjeskom”, a u igru je ulazio sa klupe u mečevima  protiv “Budućnosti” i “Iskre”.

Slična situacija je bila i sa Radončićem. Tek što se koliko-toliko oporavio od povrede koja ga je od terena odvojila više od godinu dana, i meča protiv “Bokelja” u kojem je u igru ušao sa klupe, zatim i protiv “Zete, te nove povrede, starter je bio tek u duelu sa “Iskrom” u Baru.

Barani će težak put ka opstanku u eliti morati da potraže bez najzvučnijih akvizicija iz prošle polusezone. Na tom putu, makar za sada, pomoći će trenutno najveće pojačanje u zimskom prelaznom roku, golman Nemanja Popović. Dolazak ostalih fudbalera se tek očekuje.