Sport

VIDEO: Novi KK Mornar ide u nove pobjede

by Vesna Šoškić | 05:10:2015 | 13:58:11

Barski Košarkaški klub “Mornar” sa novom reorganizacijom tima u ovoj sezoni planira ulazak u ABA ligu. Na svečanoj promociji novih članova i stručnog štaba, novi-stari predsjednik kluba dr Igor Lukšić obećao je da će, uz podršku opštine, izgraditi snažan sportski kolektiv iz kojeg će stasati novi Pavlovići i Vučevići, poznati barski košarkaši.

 
KK “Mornar” je nukleus košarkaškog sporta u Baru, koji je uz dobre rezultate iznjedrio i svjetski poznate košarkaše Aleksandra Pavlovića, Mladena Šekularca, Nikolu Vučevića...
 
Uprava kluba na promociji novog tima, u lijepom ambijentu hotela “Sidro”, najavila je ambiciozne planove, čijem ostvarenju bi značajan doprinos trebalo da da i novi-stari predsjednik kluba dr Igor Lukšić. On je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što se poslije šest-sedam godina vraća u “Mornar”.
 
“Ovo je jedan od najljepših događaja kojim sam prisustvovao u posljednje vrijeme, zbog toga što je u Baru, i zbog toga što je košarkaški. Ovo je uigran sastav i veoma ozbiljno radi na svim nivoima, i sam ću dati doprinos tome, kako bi ‘Mornar’ dostojno reprezentovao i Bar i Crnu Goru. Ambicija jeste ulazak u ABA ligu, ali korak po korak. ‘Mornar’ treba u regionalnim takmičenjima da zauzme mjesto koje mu pripada”, kazao je Lukšić.

 
Opština Bar, koja ima 20 posto učešća u akcijama kluba, na pravi način podržaće jedan od najorganizovanijih klubova do odličnih rezultata.
 
“’Mornar’ ima podršku već kroz dobru infrastrukturu, sportsku halu, koja je jedna od najboljih ne samo u Crnoj Gori. Takođe će i budžetski biti dotiran kako je to predviđeno. Vidim da su planovi ambiciozni, da je to ABA liga. Ubijeđen sam da je organizacija kluba dobro postavljena i da sa ovim sastavom možemo očekivati visoke domete”, istakao je predsjednik Opštine dr Zoran Srzentić.
 
Veliko pojačanje ove sezone jeste i dolazak poznatog košarkaškog imena, bivšeg reprezentativca Đura Ostojića na mjesto direktora kluba. On ističe da su planovi veliki i da postoje osnove za nastup u regionalnim takmičenjima: “Nadam se da ćemo uzdići klub na viši nivo, studiozno ćemo raditi na tome, a bićemo sa istim žarom posvećeni i mlađim selekcijama”.
 
Alfa i omega KK “Mornar”, koji će se ove godine takmičiti na tri fronta (u domaćem prvenstvu, Kupu i Balkanskoj ligi), šef stručnog štaba Đorđije Pavićević, takođe je najavio dobre rezultate.
 
“Organizaciono smo ojačani dolaskom dr Igora Lukšića. Trudimo se budemo odličan tim, ne samo u Crnoj Gori, već i regionu. Da bi to pokazali i dokazali, pokušaćemo da budemo konkurentni i ozbiljan protivnik, prije svega ‘Budućnosti’ i ‘Sutjesci’. Opština Bar, na čelu sa dr Zoranom Srzentićem, prepoznala je značaj kluba za grad i ta nam podrška puno znači”, naglasio je Pavićević.

 
Nakon predstavljanja pojačanja, direktor kluba Đuro Ostojić uručio je dresove novim članovima: Ostinu Čepmenu, Eriku Fergusonu, Marku Mijoviću, Balši Radunoviću, Marku Ćaliću, Milošu Lopičiću, Emiru Hadžibegoviću, Novici Šćekiću i Vukašinu Lambuliću.
 
Promociji KK “Mornar” prisustvovalo je pedesetak bivših igrača i funkcionera popularnog barskog kluba, među kojima je bio i prvi predsjednik  Petar Radović. On se prisjetio osnivanja “Mornara”, a onda i ulaska ovog tima u I-B ligu.