Sport

VIDEO: Bar stvarno grad šampiona

| 28:06:2015 | 15:55:11

Manifestacija “Bar – grad šampiona” održana je juče na glavnom terenu Sportsko-rekreativnog centra Bar. Učešće je uzeo veliki broj renomiranih sportista (bivših i sadašnjih) našeg grada, a posjetioci su imali priliku da se lično upoznaju sa njima, razmijene iskustva, fotografišu se i oprobaju u raznim sportovima uz podršku barskih šampiona.
 
Veliku pažnju, naročito najmlađih, privukao je NBA igrač Nikola Vučević, koji je djeci pokazivao košarkaške korake. Oni nešto stariji prisjećali su se nekadašnjih majstora u fubalu, od kojih je većina karijeru započela u FK “Mornar”, a iz njega otišla u jugoslovenske i svjetske klubove, poput  Željka Peje Kaluđerovića, Nikole P. Nikezića, Mitra Novakovića, Mladena Vukićevića, Skendera Kendija Biševića, Olivera Merdovića, Aleksandra Madžara, Zorana Đuraškovića i Bora Raičevića.
 
Posjetioci su imali priliku da uz savjete trenera golmana rukometne reprezentacije Crne Gore Vlatka Đonovića pokušaju da daju gol najboljem rukometnom golmanu svijeta Goranu Stojanoviću.
 
Tokom čitave manifestacije odbojkaški teren je bio prava zabava, ne samo za odbojkašice crnogorske reprezentacije Tanju Bokan, Mariju Milović, Elzu Hadžisalihović i Nikoletu Perović, već i za sve posjetioce, kao i učesnike iz drugih sportova. Da je vješta i u odbojci, pokazala je atletska šampionka Sanja Đurnić, a veliku podršku odbojkašicama, kao i uvijek, pružio je prvi crnogorski paraolimpijac, Božidar Nikolić Čarli.

 
Interesantno je bilo i na pozicijama za ragbi i streljaštvo, gdje su jedni uz pomoć doktora nauka u streljaštvu Željka Todorovića pucali iz vazdušnog pištolja i puške, a drugi se oprobali u ragbiju zajedno sa crnogorskim reprezentativcima Milanom Mijom Martinovićem, Vladimirom Tomovićem, Dušanom Vučićevićem i Aleksandrem Mećikukićem.
 
Zanimljivo je bilo i na poljima za borilačke sportove karate i kik boks, sa njihovim predstavnicima, univerzitetskim prvacima svijeta i Evrope, Almirom Cecunjaninom i Jozom Dabovićem. Još jedan borilački sport koji je oduševio prisutne je kendo, sa članovima Kendo kluba “Sloga” iz Bara. Kraj ove trke šampiona obilježili su i barski triatlonci Novak Đinović i Svetozar Stamatović, koji su objašnjavali prisutnima sličnost između biciklizma i triatlona.
 
Svi barski šampioni i posjetioci su zajedno uživali gledajući revijalnu fudbalsku utakmicu, borbu nesvakidašnjih timova - ekipe novinara Crne Gore i ekipe barskih javnih ličnosti. Ekipu novinara su činili: Vlado Perović (TV 777), Nebojša Šofranac (RTCG), Miloš Antić (Dnevne novine), Bojan Topalović (Dnevne novine), Igor Šuković (Antena M), Luka Đuretić (TV 777), Uroš Radulović (Dnevne novine), Nikola Nikolić (Vijesti), Dragan Stojanović (Dan), Svetozar Vujović (Arena), Dušan Vujović (TV Corona), Nemanja Janković (Radio Bar), Adi Karađuzović (Radio Bar), a ekipu barskih javnih ličnosti: Dejo Đurović, Mitar Novaković, Stevo Pejović, Savo Vujošević, Almir Cecunjanin, Zarija Franović, Stevo Nikočević, Dragan Radulović, Skender Kendi Bišević, Mladen Vukićević, Marko Dobrković, Zoran Drašković, Aleksandar Madžar, Oliver Merdović i Boro Raičević.
 
Posebno su se istakli golmani oba tima, novinar “Dana”, bivši golman “Mornara” i fudbalski sudija i trener Dragan Stojanović, i odbornik DF u lokalnom parlametnu Dejan Đurović. Meč je, u regularnom toku završen neriješeno 9:9, a tako je bilo i nakon penala - 14:14.
 
Manifestacija “Bar – grad šampiona” je još jednom pokazala koliko naš grad ima vrhunskih sportista, a nema sumnje, sudeći po jučerašnjem danu, da će naši tereni i Sportska dvorana “Topolica” iznjedriti još mnogo šampiona.