Sport

Mlađe pionirke ŽKK Antivari prvakinje Crne Gore

by Željko Milović | 31:05:2015 | 15:46:00

Pobjedama nad “Mega Basketom” 50:27 i “Basket Kids Montenegrom” 74:70, na trećem, završnom turniru Prvenstva mlađih pionirki, košarkašice ŽKK “Antivari” su postale šampionke države! Ovaj uspjeh plod je talenta barskih djevojčica, ali još i više predanog rada trenera Nikole Ćosovića.

Na početku sezone su se prijavila četiri kluba za takmičenje mlađih pionirki, a na samom žrijebanju jedna ekipa je odustala, tako da su te tri ekipe morale igrati turnirski, po propozicijama Košarkaškog saveza Crne Gore.

Prvu organizaciju turnira je prihvatio KK “Megabasket” iz Podgorice, a “Antivari” je osvojio prvo mjesto, pobijedivši obje ekipe. Drugi turnir je bio u organizaciji KK “Basket Kids Montenegra”, gdje su naše bile druge, izgubivši u uzbudljivoj završnici od organizatora turnira.

Treći završni turnir je bio u Baru, u organizaciji “Antivarija”. Utakmice su održane u sali Gimnazije “Niko Rolović”, bez prisustva publike, jer sala nema tribine. Pobijedivši u obje utakmice, a ujedno sa najviše pobjeda na dva turnira, djevojčice iz “Antivarija” su postale šampionke Crne Gore za mlađe pionirke.

Na dvije utakmice završnog turnira sve košarkašice su dale maksimum, ali se dvije moraju posebno pohvaliti, jer su bile i ključni igrači turnira. Marija Leković je bila najbolji igrač sa ukupno 73 postignuta poena u obje utakmice, od čega u posljednjoj čak 49. Takođe je odlična bila i Milica Matić, koja je juče postigla ukupno 31 poen u obje utakmice, a na prvom turniru koji je igran u Tuzima bila je match-winner.

“Mislim da je naš trud nagrađen, jer poslije toliko godina i borbe da očuvamo i istrajemo sa ženskom košarkom, naš grad, grad košarke, ima ponovo šampionke Crne Gore. U budućnosti svakako očekujemo i podršku još nekoga sa strane ko će nas podržati u radu i, akobogda, za par godina da i naš grad ima ženskog prvoligaša”, kaže za Bar Info Nikola Ćosović.

Košarkaške šampionke Crne Gore u kategoriji mlađih pionirki za 2014/15. su: Lana Vučković, Milica Roćenović, Tara Pavlović, Milica Matić, Lucija Milović, Jovana Vukčević, Ana Kljakić, Nikolina Tomanović, Eva Ćetković, Maša Bijelić, Miljana Vlahović, Anida Bosović, Emilija Aničić, Marija Leković i Ivona Marstijepović.


Inače, OKK “Antivari” se u toku sezone takmičio sa ukupno šest selekcija. Vrijedno pomena je i da su sa selekcijom pionirki, koju su oformili sa sportskim prijateljima iz košarkaškog kluba “ABC”, postigli dobar rezultat, i bili učesnici finalnog turnira u Herceg Novom. Tamo su, zbog teške povrede najbolje igračice Teodore Ćosović osvojili četvrto mjesto, a tokom sezone su imali 11 pobjeda i samo jedan poraz. U klubu postoje sve takmičarske selekcije, škola košarke. Ženski dio košarkaškog kluba trenutno broji dvadesetak djevojčica.