Sport

Dogovoren Kongres šahista u Baru

| 28:05:2015 | 12:02:36

Na sastanku predsjednika SO Bar, dr Zorana Srzentića i predstavnika Šahovskog saveza Crne Gore, predsjednice Angeline Vuković i potpredsjednika UO SSCG Veselina Vanje Draškovića, dogovoreno je da se u tom gradu održi prvi Kongres Evropske šahovske unije od 7. do 11. oktobra 2015. godine.

Evropska šahovska unija (ECU) sredinom maja je kao najbolju prihvatila kandidaturu ŠSCG da organizuje Kongres te asocijacije, na kojem će zasjedati sve komisije i odrediti smjernice budućeg rada.

Kongresu će prisustvovati i predsjednik Borda direktora ECU Zurab Azmajparašvili ŠSCG je prema odluci ECU bio u obavezi da do 7. juna odredi i mjesto održavanja Kongresa, a nakon jučerašnjeg dogovora šahovski radnici Starog kontinenta sastaće se u Baru.

Predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić iskazao je zadovoljstvo povodom današnje posjete i iskazao želju da Opština pomogne u popularizaciji ove drevne igre u našem gradu, posebno među najmlađima.

Pored organizacije I Kongresa Evropske šahovske unije, dogovoreno je da Bar bude domaćin i ekipama koje se takmiče u Premijer ligi.