Sport

Višeboj: 11 medalja (tri zlata) za Sanju i šest (tri zlata) za Mornar

by Željko Milović | 03:05:2015 | 21:32:36

U Danilovgradu je, u organizaciji ASCG i Vojske Crne Gore, za vikend održano 10. Prvenstvo Crne Gore u višebojima, na kome su najviše trofeja pokupili barski klubovi – AK “Sanja” je osvojio tri zlatne medalje, pet srebrnih i tri bronzane, a “Mornar” tri zlata, dva srebra i jednu bronzanu medalju.
 
U troboju za mlađe pionirke, prva četiri mjesta uzele su takmičarke “Sanje”: prva je bila Aleksandra Matković, druga njena sestra Andrea, bronzana je bila Lucija Milović, a četvrta Ivana Milošević.
 
U troboju za mlađe pionire, prvi je bio Danilo Vujičić (“Mornar”), a drugi njegov školski drug iz razreda Ognjen Vojvodić (“Sanja”). Četvrti je bio Nemanja Vujošević (“Sanja”), a šesti Ernad Lukolić (“Mornar”).
 
U petoboju za pionirke, prvakinja je Gabrijela Ćetković (“Mornar”), druga je bila Darinka Đuričković (“Mornar”), a treća Dunja Leković (“Sanja”). Peto mjesto je osvojila Milica Popović (“Mornar”).
 
U petoboju za pionire, novo zlato “Mornaru” donio je Luiđi Mazreku. Drugi je bio Vuk Martinović, a treći David Božović (oba AK “Sanja”)
 
U sedmoboju za juniorke, druga je bila Marija Kontić, a treća Anastasija Mašanović (obje iz AK “Sanja”).
 
U osmoboju za mlađe juniore, prvi je bio Kristijan Subotić (“Sanja”), drugi Danijel Maljević (“Mornar”), treći Ajdin Kalamperović (“Mornar”), a peti Danilo Đurović (“Bar”).
 
Šampion države u desetoboju za seniore postao je Svetozar Stamatović iz AK “Sanja”.