Sport

Perovićevoj šampionska titula u Norveškoj

by Vijesti | 29:04:2015 | 12:37:35

Nikoleta Perović je jedina crnogorska odbojkašica koja je u sezoni na izmaku uspjela da se domogne šampionske titule u inostranstvu. Korektorka naše reprezentacije je do pehara stigla u Norveškoj, u dresu “Stoda”. Pored plasmana u finale nacionalnog Kupa, gdje su poražene od Osla, Perović i drugarice su i odbranile titulu u nordijskoj NEVZA ligi (čine je odbojkaški savezi Norveške, Švedske, Finske, Danske, Islanda, Farskih ostrva i Grenlanda).
 
“Sezona je bila teška, naporna, ali smo uspjele da dođemo do cilja. Mnogo smo radile, imale smo dobrog trenera Portugalca koji nam je mnogo pomogao u radu, ali i dobrog kondicionog trenera koji se pobrinuo da budemo potpuno spremne”, kaže za “Vijesti” Nikoleta Perović.

 
“Stod” je napravio i iskorak na evropskoj sceni, jer je prvi put u klupskoj istoriji stigao do četvrtfinala Čelendž kupa.
 
“Svi u klubu su zadovoljni i ponosni na nas jer smo završile sezonu na najbolji mogući način”, dodaje bivša korektorka Luke Bar, i dodaje da je zadovoljna i na ličnom planu: “Napredovala sam dosta, mnogo toga sam naučila. Imala sam povredu skočnog zgloba, što me malo sputavalo, ali sada je sve super. Potpuno sam se oporavila”.
 
Nikoleta ističe da još nije odlučila gdje će igrati sljedeće sezone, a, kako kaže, već ima nekoliko ponuda.

 
Ljudi iz “Stoda” su zainteresovani da nastavimo saradnju, ostali smo u kontaktu, pa ćemo da se dogovaramo za sljedeću sezonu. U međuvremenu, Nikoletu očekuju obaveze u reprezentaciji, na Evropskim igrama u Azerbejdžanu.
 
Ističe i da je očekivala da će njen bivši klub, “Luka Bar”, odbraniti duplu krunu u Crnoj Gori. “Ipak, oni imaju najbolji ekipu. Ali, iznenadile su me djevojke iz ‘Morače’, svaka im čast na fenomenalnoj borbi”, zaključila je Perovićeva.