Sport

Fudbalom okončane Školske sportske igre

| 11:04:2012 | 10:01:52

Poslednji dan takmičenja Opštinskih školskih sportskih igara, donio je pobjednika u malom fudbalu u muškoj i ženskoj konkurenciji..
 
U ženskoj konkurenciji učestvovalo je pet osnovnih škola i igralo se po sistemu eliminacije po grupama. U grupi A, OŠ “Anto Đedović” je izgubila od OŠ “Meksiko” 1:4, dok je u grupi B OŠ “Jugoslavija” poražena od OŠ “Srbija” 1:3. “Meksiko” je u polufinalu pobijedio OŠ “Blažo J. Orlandić” (žrijebom direktni polufinalista) 5:0. Prvo mjesto osvojila je OŠ “Srbija”, nakon što je u finalu savladala “Meksiko” sa 2:1, dok je treće mjesto pripalo OŠ “Blažo J. Orlandić”.
 
Na osnovu jednoglasnog stava žirija nastavnika-trenera, za najbolju igračicu turnira proglašena je Alabina Dibra, učenica OŠ “Srbija” koja je od strane Opštine Bar primila statuu fudbalera na poklon, dok je najboljem strijelcu Kseniji Petranović (postignutih sedam golova), suorganizator ovog takmičenja OFK “Libero” uručio poklon dres.
  
U muškoj konkurenciji učestvovalo je devet osnovnih škola, i takođe se igralo po sistemu eliminacije po grupama. Rezultati: Meksiko - Anto Đedović 4:3; Srbija - Jovan Tomašević 2:5; Jugoslavija -Mrkojevići 12:0; Kekec - Blažo J. Orlandić 4:5, a slobodna je bila OŠ “Đerđ K. Skenderbeg”. Četvrtfinale: Blažo J. Orlandić - Đerđ K. Skenderbeg 2:1; Jugoslavija - Jovan Tomašević 11:4; direktan plasman u polufinale žrijebom – OŠ “Meksiko”. Polufinalni meč između OŠ “Blažo J. Orlandić” i OŠ “Meksiko” donio je dosta uzbuđenja. Nakon regularnog dijela utakmice koji je završen neriješenim rezultatom 5:5, pristupilo se izvođenju penala, u kojima su spretniji bili igrači gradske škole - ukupno 8:7.
 
U finalnoj utakmici, OŠ “Jugoslavija” je ubjedljivo savladala OŠ “Blažo J. Orlandić” sa 13:4. Za najboljeg igrača i strijelca turnira sa postignutih 11 golova proglašen je Bogdan Masoničić, učenik OŠ “Jugoslavija” kome su prigodne nagrade uručili predstavnici Opštine.