Sport

Arsenal u Baru prvak jesenje ragbi lige

| 14:12:2013 | 23:52:49

Ragbi klub “Arsenal” iz Tivta osvojio je titulu jesenjeg prvaka crnogorske ragbi lige, jer je u Baru u posljednjoj utakmici savladao podgoričku “Budućnost” 42:5.
 
Trener “Arsenala” Nebojša Labović, koji je ovaj klub preuzeo prije mjesec dana, zadovoljan je rezultatom i igrom svojih izabranika, naročito zbog toga što su ranije na turniru u Nikšiću izgubili od podgoričke ekipe.
 
Predsjednik “Budućnost” Ivan Stojanović kazao je da je njegova ekipa imala veliki pad u igri i da je “Arsenal” zasluženo slavio.
 
Titulu jesenjeg prvaka osvojila je i ženska ekipa “Arsenala” koja je pobijedila djevojke iz Podgorice rezultatom 5:0.
 
U revijalnom dijelu dana ragbija u Baru odigran je i meč između tek sastavljene juniorske reprezentacije Crne Gore i njihovih vršnjaka iz beogradskog “Partizana”. Beograđani su imali taktičku nadmoć i slavili sa 33:5.

 
Završnica jesenjeg prvenstva, zbog promocije ovog sporta, održana je u Baru gdje je u toku formiranje petog crnogorskog kluba u ragbiju. Barski ragbisti danas će održati prvi trening na terenu sportskog centra Topolica. Organizator kluba je Aleksandar Rakočević, a prvi trener biće Jovan Petrović, bivši igrač beogradskog “BRK”.
 
Za najboljeg seniorskog igrača jesenjeg dijela prvenstva proglašen je Aleksandar Bulatović - kapiten “Budućnosti”, za juniorskog Jovan Kontić iz “Arsenala”, a kod djevojaka Elvira Beriša, takođe iz “Arsenala”.