Sport

Mornar četvrti na Jadranskim atletskim susretima

| 08:10:2013 | 23:45:31

U Baru su za vikend održani U16 Jadranski atletski susreti, na kome je učetvovalo pet klubova: ASK “Split“ (CRO), “Tirana“ (ALB), “Sarajevo“ (BIH), Velenje (SLO) i domaćin Mornar (MNE).
 
U ukupnom plasmanu, prvo je bilo “Velenje“ sa 59 bodova, drugi je “Split“ sa samo bodom manje, a treće “Sarajevo“ sa 52. Na četvrtom mjestu je “Mornar“ sa 42 boda, a posljednja “Tirana“ sa samo 17.
 
Evo rezultata atletičara “Mornara“:
 
Kod muškaraca, u skoku u dalj, “Mornar“ nije imao predstavnika. U trci na 100m šesti je bio Filip Bulatović, a sedmi Luiđi Mazreku. U trci na 300m drugi je bio Danilo Đurović, a na 600m šesti je bio Davor Marković.
 
U skoku u vis prvi je bio Ajdin Kalamperović, u bacanju kugle četvrti Filip Bulatović, a peti Andrej Cvijetić. U bacanju vorteksa drugi je Alen Beganović, a štafeta 4x100m završila je kao četvrta.
 
U skoku u dalj za žene, četvrta je bila Doroteja Antunović, a šesta Adelisa Badžović. U trci na 100m, treća je bila Gabrijela Ćetković, deseta Elena Badžović, a jedanaesta Adelisa Badžović. U trci na 300m četvrta je Darinka Đuričković, a na 600m šesta Elvira Nilić.
 
U skoku u vis za žene, peto mjesto je osvojila Dorotea Antunović, u bacanju kugle četvrta Jovana Nikolić, peta Jana Ičević i šesta Nikoleta Jovićević. U bacanju vorteksa, druga je bila Darinka Đuričković, a treća Jovana Nikolić. Štafeta 4x100 završila je kao treća.