Sport

Šest Barana na Omladinskom državnom prvenstvu u šahu

| 15:06:2013 | 00:58:43

Šahovski savez Crne Gore organizuje Omladinsko prvenstvo Crne Gore u šahu za 2013. godinu u muškoj i ženskoj konkurenciji od 14. do 18. juna u hotelu “Grand” na Cetinju.
 
Na turniru učestvuje 18 omladinaca i igraće se 7 kola po švajcarskom sistemu. Prijavljeno je po tri omladinca barske “Rumije”, nikšićke “Mladosti”, podgoričkih “Dijagonala”, pljevaljskog “Rudara” i “Berana” i po jedan iz barskog “Mornara”, “Omladinca” i “Crnogorca” sa Cetinja.

 
Ovo je do sada najjači omladinski turnir u državi, a od sedmorice prvorejtingovanih omladinaca čak petorica će nastupiti za “Rumiju” u elitnoj Premijer ligi: braća Davor i Luka Drašković, Nikola Potpara, Miloš Pečurica, Božidar Kisić, dok je šesti “Mornarovac” Lazar Lekić koji je takođe ponikao u “Rumiji”.
 
Danas su odigrani prvi mečevi i svi naši predstavnici zabilježili su očekivane pobjede, obzirom da su u prvom kolu bili nosici - favoriti. Sljedeća tri dana igraju se po dva kola i već od sjutra očekuju se ozbiljniji dueli u kojima će nijanse odlučivati o nosiocu titule.