Sport

Četvrti dan Školskih sportskih igara

| 09:04:2013 | 23:18:23

Četvrtog dana takmičenja Opštinskih školskih sportskih igra u Baru, kojih tradicionalno u proljeće organizuje Sekretarijat za opštu upravu i društvene djelatnosti, u amfiteatru OŠ “Blažo Jokov Orlandić” održano je takmičenje u šahu.
 
Takmičenje je održano shodno Pravilniku i propozicijama takmičenja Školskog sportskog saveza Crne Gore. Uz podršku Šahovskog kluba “Mornar”, takmičile su se četiri škole, po principu “svako sa svakim”.

 
I kolo:    Meksiko – Jugoslavija 0:4
Blažo J.Orlandić - Anto Đedović 3:1.
 
II kolo:  Jugoslavija - Anto Đedović 2:2
Blažo J.Orlandić – Meksiko 3:1
 
III kolo: Blažo J.Orlandić – Jugoslavija 2:2
Meksiko - Anto Đedović 3:1
 
Prvo mjesto i pobjednički pehar osvojila je OŠ “Blažo Jokov Orlandić” sa osvojenih pet, drugo mjesto pripalo je OŠ ”Jugoslavija” sa četiri, dok je treća OŠ “Meksiko” sa dva poena. Za najboljeg šahistu proglašen je Vjačeslav Davidov, učenik OŠ “Anto Đedović”, a titulu najbolje šahistkinje ponijela je Anica Rabrenović, učenica OŠ “Blažo J.Orlandić”.

 
Školske sportske igre su najmasovnije sportsko takmičenje u barskoj opštini. Prošle godine, od ukupno 4762 djece u osnovnim školama, trenažni proces priprema za ovo takmičenje prošlo je više od 1500, od čega su nastavnici po školama selektirali njih 750 koji su uzeli aktivno učešće u takmičarskom dijelu. Osnovna namjera ovog projekta usmjerenog na mlade je animiranje što većeg broja djece, usmjeravanje ka pravim životnim vrijednostima, zdravim stilovima života, uz nastojanje da se poboljša njihov položaj u zajednici.