Mozaik

Tradicionalna novogodišnja klasika tačno u podne

by Nemanja Janković; photo by Anto Baković | 31:12:2017 | 14:06:39

U izuzetno prijatnom ambijentu i pravom proljećnjem danu, najvažniji dan trećeg Barskog novogodišnjeg hepeninga započeo je tradicionalnim koncertom klasične muzike - tačno u podne.
 
Probirljiva barska publika znala je da isprati I ovaj koncert i da podršku mješovitom kamernom Horu “Antivari Musica” na čelu sa dirigentom Mirom Kruščićem.
 

“Rekao sam I ranije, a ponoviću i ovoga puta, da grad Bar ima publiku za klasičnu muziku, a potvrda toga je i ovaj koncert. Drago nam je što su organizatori prepoznali važnost jednog ovakvog dešavanja, a po aplauzima publike, jasno je da su I oni uživali”, rekao je rukovodilac hora Miro Kruščić.
 
A pojačanje horu bilo je u vidu zajedničkog nastupa sa naša dva briljantna soprana, Aleksandrom Vojvodić Jovović i Bojanom Pejanović, koje su u svom maniru otpjevale neke od klasika za sva vremena.
 

“Posebna je emocija nastupati u svom gradu, i mislim da je to publika imala prilike da osjeti u našoj pjesmi. Što se mene lično tiče, godina na izmaku je bila odlična, a vašim čitaocima prije svega želim mnogo zdravlja i poslovnog uspjeha”, rekla je Pejanovićeva za naš portal.
 

Uz nezvaničnu himnu Bara “Grad je širok kao more”, te pregršt operskih kompozicija, od, po njenim riječima, “najdraže publike”, oprostila se i Aleksandra Vojvodić Jovović za ovu kalendarsku godinu…
 
“Izuzetno mi je drago da se tradicija vezana za klasičnu muziku nastavila i ove godine. Razlog više je i to što je Bar prepoznao činjenicu da ovaj vid muzike nije samo za koncertne sale, već i za trgove. To je pokazala i današnja publika.Uvijek mi je zadovoljstvo da pjevam mojim sugrađanima, kojima želim puno zdravlja I ljubavi u Novoj godini”, rekla je Vojvodić Jovović.