Mozaik

Novogodišnji hepening, treća noć

by Nemanja Janković; photo by Anto Baković | 31:12:2017 | 11:55:34

“Noć zagrijavanja” pred centralni dio manifestacije Barski novogodišnji hepening 2018. protekla je u lijepoj atmosferi i ritmovima rock i pop muzike, koju su izvodili barski muzičari na Trgu Vladimira i Kosare po prohladnom, ali izuzetno lijepom zimskom vremenu.
 
Muzički i organizaciono najzahtjevnije veče, obzirom da su Barani i njihovi gosti imali priliku da vide i čuju čak osam izvođača i bendova, i ovoga puta okupila je veliki broj posjetilaca.
 

Veče je otvorila Ema Čivović koja je svojim repertoram, uglavnom sastavljenim od hitova sopstvene produkcije razgalila posjetioce: “Nisam dugo nastupala u Baru, a pozivu da nastupam na ovoj lijepoj manifestaciji sam se i ovoga puta rado odazvala”.
 

Najmlađi bend koji je nastupio u okviru ovogodišnjeg hepeninga, grupa “Kružni tok” je svojim repertoarom nagovijestila da u Baru i dalje postoje mlađe snage koje prate moderne muzičke pravce: “Od našeg osnivanja je prošla samo godina, a već smo dio jednog ovako velikog događaja. Uglavnom smo nastupali po klubovima, tako da je i za nas  ovo bilo veliko iskustvo. Mislim da je publika uživala", navela je Marija Brajović.
 

Biranim numerama predstavio se i “Tata Mata Bend”. “Želim da se zahvalim na pozivu TOB, i na tome što smo i večeras imali priliku da predstavimo repertoran našeg benda koji se uglavnom sastoji od funky i soul numera”, rekla je vokal benda Renata Perazić.  


A mladi barski kantautor Nemanja Bogićević je, uz gitaru i nekoliko autorskih kompozicija, najavio i svoj prvi album. “Nekako su mi nastupi na ovakvim manifestacijama bili i jedna vrsta odskočne daske za dalji tok karijere. Nakon nagrade na ‘Omiš guitar festu’, počeo sam još ozbiljnije da radim, a želja u narednoj godini je vezana za izdavanje prvog albuma”, naglasio je Bogićević.
 

Nakon vatrometa koji je upriličen i ovoga puta, na bini je atmosferu do usijanja doveo poznati “Grimm bend”. “Nastavljamo da budemo orginalni i autentični, a i ovoga puta smo dali sve od sebe da publika uživa. Naravno da je nakon dva dosadašnja albuma u planu i izdavanje trećeg”, rekla je vokal benda Ivana Janković.


Mladi Stefan Stešević je sa nekoliko pop hitova zabavio publiku: “Poseban je osjećaj nastupiti na Trgu, i vjerujem da je publika uživala”.
 

A onda su se na bini pojavili momci iz “Akademie”, koji su u svom maniru, prilično veselo i sa puno emocija, bili podrška za Andreu Demirović, koja je u blistavom izdanju otpjevala nekoliko svojih hitova, uz par obrada stranih pjesama.
 
“Za mene je ova prethodna godina bila godina pune satisfakcije i na ličnom i profesionalnom planu. A večeras sam zaista uživala na sceni, i nadam se da je tu emociju publika znala da prepozna. Želim svim čitaocima vašeg portala uspješnu Novu godinu, a što se mene lično tiče, neka ona bude kao ova prethodna, i biću zadovoljna”, rekla je predstavnica Crne Gore na Eurosongu 2009. godine.
 

Za kraj večeri, organizatori su ostavili poseban poklon barskoj publici, u vidu nastupa Gorana Pejovića Gule, kome je ovo bio movi koncert ovakvog tipa nakon nekoliko mjeseci u Baru. Pjevao je, nošen atmosferom iz publike, sat i 20 minuta, uz dva bisa. 
 
“Zahvaljujem pozivu TOB, a svaki nastup u Baru za mene je posebna emocija. Drago mi je što sam u publici vidio veliki broj mojih dragih prijatelja, što je ovaj Trg i ove godine obojen veselim bojama, i što sam dio ove lijepe priče. Ja sam uživao, a po reakcijama publike, vjerujem da su i oni”, rekao je za Bar Info Gula.
 
Program se danas nastavlja koncertom klasične muzike tačno u podne. Od 21:30 h na velikoj bini na Trgu Vladimira i Kosare nastupiće barska Akademija, dok se nastup Marije Šerifović sa kojom će Barani i njihovi gosti uploviti u novo ljeto, očekuje oko 22:30.