Kultura

Završeni Dani ruskog filma

| 14:10:2012 | 13:35:32

Sinoć je u Domu kulture zatvoren četvrti po redu festival “Dani ruskog filma u Crnoj Gori 2012.” u organizaciji filmske kompanije “Svoj počerk”, a pod pokroviteljstvom Opštine Bar.
 
Predsjednica Skupštine opštine Bar Branka Nikezić je poželjela dobrodošlicu ruskim umjetnicima i istakla tradicionalno dobre odnose Rusije i Crne Gore.
 
“Ruska umjetnost, literatura uz koju smo svi odrastali, ruska muzika, je nešto u čemu čovjek uživa i što zasigurno pamti. Sada smo ponovo u prilici da sarađujemo sa Rusima, koji su kod nas odavno prisutni, pa nam je posebno zadovoljstvo što se festival organizuje upravo u našem gradu. Građani Bara su ovih sedam dana imali priliku da uživaju gledajući filmove vaših poznatih umjetnika” - kazala je Nikezić.
 
Predsjednik Komisije za kulturu i medije Moskovske Dume Jevgenij Gerasimov se zahvalio na srdačnom dočeku i gostoprimstvu i uručio predsjednici Skupštine prigodne poklone u znak zahvalnosti Opštini Bar na pruženoj podršci.
 
Festival se istovremeno održavao i u Budvi, a podršku organizaciju pružili su i Fеdеrаlni fоnd sоciјаlnе i еkоnоmskе pоdrškе dоmаćе filmskе umjеtnоsti, Оpština Budva, Sаvеz filmskih umjеtnikа Ruske federacije i Kulturni centar Bar.