Kultura

Još jedna beogradska promocija Slavice Milošević

by Milanka Vukosavović | 07:12:2017 | 12:41:53

Drama “Kajanje za poneti”, autorke Slavice Milošević iz Bara, poslednje je djelo mlade umjetnice, čiji je talenat i kvalitet književnog izražavanja Radio Bar prvi prepoznao.
 
Slavica je, povodom najnovijeg djela, danas gostovala u programu Radio Bara. U svoj grad se vratila sa promocija u Beogradu. O jednoj smo već pisali, a druga je održana u Opštini Stari grad u realizaciji Belgrade Art Show-a ciji je osnivac Pavle Knežević.
 
“Mala sala Opštine Starog grada je bila puna posjetilaca,  a u programu su učestvovali i istaknuti umjetnici iz drugih oblasti”, kaže Miloševićeva.

 
Veče je upotpunila Alexandra Gruden, koreograf i rukovodilac škole orijentalnog plesa “Nedjima” u Beogradu. Izraelska umjetnica Galia Elal Earon  je predstavila svoju umjetnost pravljenja mozaika, a nastup su upotpunili I predstavnici škole mjuzikla “Eudven”.
 
Naredni planovi Slavice Milošević su da od intertekstualne drame "Ti, ja i Prever" koja je ljetos promovisana u Baru, uradi mjuzikl. Za taj projekat interesovanje je iskazala upravo jedna od umjetnica i učesnik Slavicine beogradske promocije Alexandra Gruden, Francuskinja koja zivi u Beogradu.
 
U međuvremenu, objavljena je i drama Slavice Milošević "Kajanje za poneti", a u pauzama njenog stvaralaštva aktivno bloguje za Jerusalem Posta i Times of Israel.