Kultura

Slavica Milošević multimedijalno o interteksualnosti

by Radomir Petrić | 17:11:2017 | 11:00:25

Mlada barska književnica Slavica Milošević održala je ove nedjelje u Beogradu neuobičajenu promociju svojih knjiga. Njenih pet autorskih djela – “Neka me utješi nebo”, “Sve je rečeno, Ameli”, “Ti, Ja i Prever”, “Kad karijatide plaču” i najnovije “Kajanje za ponijeti” predstavio je Festival umetnosti Belgrade Art Show u jazz-baru “Sinatra” na Dorćolu, a ovo multimedijalno veče bilo je svojevrsni performans u kojem su puna tri i po sata bili prepleteni poezija, ples i gluma.
 
“Belgrade Art Show promocija knjiga je unikatna po pitanju predstavljanja književnih djela autora, jer publici prezentuje bogat umetnički program. ‘Ti, ja i Prever’ su izveli glumci Škole mjuzikla ‘Eudven’, dok sam u ‘Kajanju za ponijeti’ i ja glumila pored Đorđa Jankovića i Katarine Ljotić. Sve je bilo preko očekivanja, u publici je bilo više od 150 posjetilaca kojima sam još govorila o intertekstualnosti, kolažiranju i mikroesejima u mojim knjigama. Dugujem veliku zahvalnost producentu Pavlu Kneževiću  koji je prepoznao ono što radim i omogućio da se moja poezija predstavi na teatarski način” - rekla je “Vijestima” Milošević nakon promocije.

 
Na beogradskoj promociji, publika je tokom večeri imala prilike da uživa još i u modnoj reviji i izložbi slika, koji takođe krase promocije Belgrade Art Show performansa.
 
Slavica Milošević je poeziju ljetos predstavila crnogorskoj književnoj publici prvo na  jubilarnom XXX Barskom ljetopisu, a potom na poetskim večerima u Petrovcu, Budvi, i opet u Baru krajem avgusta u Dvorcu kralja Nikole. Piše blogove za prestižne izraelske medije “Jerusalem Post” i “Times of Israel”, te za beogradski kulturno-umjetnički magazin “Puls”. Učestvovala je i na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, a prema navodima kritike, njen literarni opus karakterišu esejistika, poezija u prozi, poezija, mikro eseji, kolažiranje i intertekstualnost.