Hronika

Muša Osmanagić: Bavim se legalnim poslovima

Izvor: Dnevne novine | 21:10:2012 | 00:59:25

Poznati Baranin Armin Muša Osmanagić za Dnevne novine je izjavio da njegovo ime ne može biti obuhvaćeno bilo kakvom međunarodnom istragom, a kontrole poslovanja njegovih privatnih firmi su redovne, te da nema ništa protiv toga.
 
Policija je minulih dana provjeravala dio poslovnih knjiga firme, koja se vodi na Osmanagićevu suprugu, u sklopu koje posluje poznati barski restoran “Savoja” i automat-klub. To je nastavak finansijske kontrole započete prije nekoliko mjeseci.
 
Osmanagić, kojeg je policija u dokumentu OCTA (Procjena opasnosti od organizovanog kriminala) označila kao vođu jedne od šest barskih bezbjednosno-interesantnih grupa, juče je za DN demantovao tvrdnje nekih medija da je policija ušla u provjere poslovanja njegovih firmi, u okviru međunarodne istrage, kojom je navodno obuhvaćeno i ime predvodnika druge barske grupe Luke Đurovića.
 
“Tačno je da policija kontroliše moj porodični biznis, od kojeg živim. Bavim se legalnim poslovima, ne prodajem drogu, ne ubijam ljude i nemam ništa protiv da se takve finansijske kontrole obavljaju konstantno”, kazao je Osmanagić.
 
Ipak, siguran je on, njegovo ime ne može biti obuhvaćeno bilo kakvom međunarodnom istragom. “Koristim isključivo telefon, koji je registrovan na moje ime. Ne putujem sa lažnim pasošima. Obično idem u Italiju na odmor ili sajam kolača, jer u svom lokalu držim najbolje kolače i hranu. Idem i u Sloveniju kod poslovnih partnera, od kojih nabavljam slot aparate i ni od koga se ne krijem”, kategoričan je Osmanagić, u kontekstu priče o povezanosti sa međunarodnom istragom i Đurovićem.
 
Osmanagić je takođe negodovao i zbog činjenice da ga mediji stalno povezuju sa obračunima u Baru, čiji nije akter, niti ima bilo kakve druge veze. “Kako se dogodi neki fizički ili vatreni obračun u Baru, stalno se nađe neka veza sa mnom, što nije u redu”, kazao je ogorčeno.