Hronika

Zemlja zatrpala dva radnika

| 27:03:2013 | 00:02:10

Dva građevinska radnika su poginula, a tri povrijeđena danas oko podne u stravičnoj nesreći na gradilištu u Sutomoru, kod hotela Korali, gdje se gradi stambeno- turistički objekat “Sea Fort”.
 
Nesreća se dogodila kada se na radnike sa visine oko 20 metara obrušila velika količina zemlje. Na gradilištu je u tom trenutku bilo preko 20 radnika, uglavnom iz Bosne i Hercegovine i sa Kosova.

 
Poginuli radnici su sa Kosova, iz Gornjeg Zubilja - Rusit Ibra (48) i Ekrem Bitići (56) iz Prizrena, a povrijeđeni radnici su - Sokolj Bitići, Aslan Dulaj i Mustafa Ibra. Tri povrijeđena radnika su hospitalizovana i nisu životno ugrožena.
 
“Njihovo zdravstveno stanje treba da bude pod nadzorom ljekara. Povrede nagnječenja mišića su posljedica zatrpavanja, i povrijeđeni će nekoliko dana sigurno ostati u bolnici”, kazali su hirurzi Opšte bolnice Bar.
 
Zemljane radove na gradilištu stambeno- turističkog objekta izvodi firma “Duraković” doo, a građevinske “Kalamper” doo Bar. Investitor je ruski državljanin, odnosno firma “Courier eco”.

 
“Iskopi su izvršeni prije 2- 3 dana. Iako je bilo nevrijeme počeli su radovi, jer je postojala opasnost da se potkopa magistrala, a u tom dijelu se nalaze i vodovodne cijevi. Aktivno smo radili tri dana da bi sa potpornim zidom obezbijedili eventualne odrone. U vrijeme dok su radnici šalovali, srušio se dio brda i poklopio radnike. Sreća je da više ljudi nije stradalo, jer je pao orgoman teret brda pun vode, a zatim su se srušile i oplate koje su ih poklopile”, kazao je vlasnik preduzeća “Kalamper” Emin Kalamperović.

 

Na mjesto nesreće, ubrzo nakon tragedije došao je i predsjednik opštine Bar Žarko Pavićević sa saradnicima.
 
“Velika tragedija. Nadležni organi ispitaće sve okolnosti pod kojim se dogodila”, kazao je kratko Pavićević.