Protokol

Pavićević na američkom forumu

| 13:06:2013 | 01:38:16

Forum pod nazivom “Poslovanje na opštinskom nivou”, na kom su gradonačelnici opština Bar, Tivat i Cetinje predstavili dosadašnje rezultate, održan je juče u cilju privlačenja stranih direktnih investicija i pospješivanja razvoja malih i srednjih preduzeća.

Organizovale su ga Američka privredna komora (AmCham) u Crnoj Gori i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). 

Tokom događaja, kako se navodi u saopštenju AmCham-a, bilo je riječi o poreskoj politici na lokalnom nivou, daljim planovima za privlačenje stranih direktnih investicija i pospješivanje razvoja malog i srednjeg biznisa. 

Gradonačelnici su iznijeli svoja viđenja za dalji razvoj turizma i mjere koje će opštine preduzeti u narednom periodu kako bi ovu privrednu granu učinili još razvijenijom i atraktivnijom. 

Na forumu je bilo riječi o rezultatima projekta “One Stop Shop” koji je uspješno implementiran u Prijestonici Cetinje uz podršku USAID-a, u cilju smanjenja administrativnih procedura kako bi se preduzetnicima olakšalo poslovanje na lokalnom nivou. 

Iz Opštine Bar je, kako se navodi, ukazano na pogodnosti bescarinske zone i smanjenje poreza na lokalnom nivou, kao i na subvencionisanje poljoprivrednih proizvoda. Predsjednik Opštine Žarko Pavićević, najavio je potpisivanje ugovora za izgradnju 53 kilometra dugog kanalizacionog odvoda za rješavanje problema otpadnih voda.