Protokol

Novi stepen saradnje Službe zaštite i Rusije

| 01:02:2013 | 00:39:52

Predstavnici Univerziteta Državne vatrogasne službe pri Ministarstvu za vanredne situacije Rusije danas su posjetili Bar i sa predsjednikom Opštine Žarkom Pavićevićem razgovarali o konkretizaciji saradnje ove naučne institucije sa lokalnom Službom zaštite.
 
Tokom Prve međunarodne konferencije o zaštiti, ekologiji i bezbjednosti, koja je održana u Baru u maju 2012. godine, načelnik barske Službe zaštite Velizar Čađenović i prorektor Univerziteta Državne vatrogasne službe iz Sankt Peterburga Ljubov Davidova potpisali su sporazum o saradnji na osnovu kojeg je omogućeno organizovanje obuka, razmjena znanja i stručnjaka iz oblasti zaštite, kao i usavršavanje studenata.
 
Prema riječima Davidove, ova posjeta Baru je samo korak dalje u realizaciji potpisanog sporazuma.

 
“Ovom prilikom posjetili smo i Ministarstvo prosvjete Crne Gore i ambasadu Rusije kako bismo ih obavijestili o zajedničkim aktivnostima koje namjeravamo da sprovedemo i pribavili sve neophodne saglasnosti. U Baru postoje izuzetni uslovi za organizovanje obuka kako vatrogasaca, pripadnika službi civilne zaštite, tako i ronilaca. Mi želimo, takođe, da omogućimo studentima iz Bara da se školuju na našem univerzitetu” - kazala je Davidova.
 
Predsjednik Opštine je izrazio svoje zadovoljstvo uspostavljanjem saradnje sa Univerzitetom Državne vatrogasne službe.
 
“Barska Služba zaštite važi za jednu od najbolje organizovanih i najefikasnijih službi te vrste u Crnoj Gori. Siguran sam da će saradnja sa renomiranom institucijom, kao što je Univerzitet Državne vatrogasne službe iz Sankt Peterburga, omogućiti da naši vatrogasci budu još spremniji za brzo i efikasno reagovanje u svim vanrednim situacijama” - kazao je Pavićević.