Protokol

Delegacija Opštine Resen u posjeti Opštini Bar

| 26:06:2018 | 20:22:45

Predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić sa svojim saradnicima ugostio je danas delegaciju makedonske Opštine Resen na čelu sa gradonačelnikom dr Živkom Gošarevskim.
 
Predsjednik Opštine Bar je poželio dobrodošlicu delegaciji iz Resena, navodeći da su istorijske veze između dva grada integrativni faktor prijateljstva. Poseban akcenat je stavio na unaprijeđenju zajedničke saradnje u oblasti kulturne baštine, ekonomije, turizma i trgovine.
 
Gradonačelnik Resena dr Živko Gošarevski zahvalio je dr Srzentiću i njegovim saradnicima na prijemu i gostoprimstvu tokom njihove posjete Baru. On je istakao da Bar ima veliko iskustvo u sprovođenju politika u različitim oblastima te da je ovo prilika da rukovodstvo Opštine Bar prenese svoja iskustva delegaciji iz Resena.

 
Takođe je naglasio da je Bar urbanistički dobro uređen grad i da je na kvalitetan način sačuvan prostor.
 
Opština Bar, Opština Resen i Opština Elbasan iz Albanije imaju potpisan Memorandum o saradnji u oblasti kulturne baštine, ekonomije, trgovine i zaštiti životne sredine iz novembra 2015. godine. Na bazi tog memoranduma, u proteklih nekoliko godina uspostavljeni su kvalitetni odnosi između ovih gradova koji za rezultat imaju jačanje prijateljskih odnosa, razmjenu iskustava i saradnju u različitim oblastima.