Društvo

Promjene u lokalnoj upravi, imenovani novi sekretari

by Željko Milović | 09:06:2016 | 07:26:36

Prekompozicija crnogorske političke scene odrazila se i na lokalnom nivou, konkretno među kadrovima u Opštini Bar - dosadašnji kadrovi SDP-a razriješeni su dužnosti, a njihovo mjesto preuzeli su članovi drugih partija i koalicija, prema odluci o organizaciji i radu lokalne uprave koju je donio predsjednik Opštine dr Zoran Srzentić.

Sekretarijat za društvene djelatnosti, na čijem je čelu do sada bio Boris Mijović, podijeljen je na dva sekretarijata – Sekretarijat za društvene djelatnosti čiji je v.d. rukovodilac sada Zorica Đukić, i Sekretarijat za opštu upravu kojim v.d. rukovodi Svetlana Gažević iz DPS.

Agencija za investiciju na čijem je čelu bio Omer Vukić postao je dio Sekretarijata za zastupanje, imovine i investicije, a za rukovodioca je imenovan Vido Dabanović (DPS). Umjesto Vukića, kao kontrolora u Sekretarijatu za finansije, biće Savo Vujošević u ime SDP/URE/Demosa.

I pomoćnici dosadašnjih sekretara su prebačeni na druga radna mjesta: Srđan Lekić i Samir Duraković.

Nova sjednica SO Bar, zakazana za 13. jun, na dnevnom redu ima i tačku o izboru novih bordova direktora javnih preduzeća koja su transformisana u d.o.o. Očekuje se da bi novi bord direktora JP Vodovod i kanalizacija Bar mogao sa mjesta generalnog direktora smijeniti Zdravka Gvozdenovića, takođe člana SDP.