Društvo

Tri lučonoše u OŠ Kekec

| 08:06:2016 | 09:06:56

Sutomorska osnovna škola “Kekec” u godini jubileja – 45 godina postojanja - ima tri lučonoše. To su  najbolji đaci škole koji su se isticali uspjehom, ali i angažmanom i u vannastavnim aktivnostima: Ana Raičević, Tijana Zlatičanin i Tijana Tomić.
 
Početkom sedmice počelo je obilježavanje Dana škole. Najprije je Udruženje umjetnika “Vizija - Centar za neformalno obrazovanje” uz gostovanje đaka OŠ “Milan Vukotić” iz Golubovaca, organizovalo izložbu slika polaznika škole crtanja. Publikovan je i 16. broj školskog časopisa “Kekec”, a učenici od I do V razreda školi su poklonili knjigu, sa pjesmama i crtežima na temu “Škola i drugarstvo”, rađenih u sklopu projekta “Moja škola”.
 
Sam Dan škole je proslavljen sa đacima iz drugih osnovnih škola grada Bara. Na slavlju su bili ritmička sekcija OŠ “B.J.Orlandić” i horovi OŠ “A.Đedović” i “Srbija”, te polaznici sutomorskog vrtića - budući prvaci. Poslije uživanja u pjesmi, igri i u poslasticama spičanskih specijaliteta, sa sportskog terena naše  škole pušteno je 45 plavih i crvenih balona za svaku godinu “Kekeca” po jedan balon.
 
Beogradski list “Večernje novosti“ i dječji list “Kekec“ 1968. su pokrenuli humanitarnu akciju skupljanja novca za podizanje nove škole u Sutomoru, a školski život u novoj zgradi počeo je 1971/72. godine. U ovoj godini škola je brojala 480 učenika.