Društvo

Božićni koktel Nove srpske demokratije

by Ivanka Leković | 08:01:2016 | 23:44:44

U hotelu “Sidro” večeras je organizovan Božićni koktel Nove srpske demokratije.
 
Članove partije i goste pozdravio je Bogić Beli Mitrović, predsjednik OO NOVE: “OO Nove srpske demokratije tradicionalno organizuje Božićni koktel i ovdje se nalaze uglavnom naši prijatelji, a zbog skučenog prostora nisu pozvani mnogi koji zaslužuju da budu na ovom mjestu”.
 
Pozdravio je potom prisutne članove predsjedništva Nove srpske demokratije - Slavena Radunovića, Strahinju Bulajića, narodnog poslanika Budimira Aleksića, Vlada Đokovića iz Matice srpske, Gojka Raičevića, predsjednike OO Nove srpske demokratije iz Budve, Podgorice, Zete, predsjednika Odborničkog kluba DF Budva... Posebno je pozdravio “prave opozicionare“ - SNP, prije svih sugrađanku Snežanu Jonicu, “člana Odbora za bezbjednost i narodnog poslanika, koja je kao građanka ne samo podržala proteste u Podgorici, nego uglavnom na svim i prisustvovala, čak i sa svojom kćerkom”.

Mitrović je kazao da ovoga puta “nisu pozvali takozvanu ili salonsku opoziciju, za koju su vrata svo vrijeme bila širom otvorena”.
 
Pozdravljajući skup, sveštenik Jovan Plamenac je rekao da politička djelatnost podrazumijeva odgovornost. “Vi ste zbog te odgovornosti imali mudrost, hrabrost, pronicljivost, a bogami i žrtvu. Ovih dana proslavljamo i sjećanje na žrtvu koje ste pokazali u protestima zajedno sa svojim prijateljima iz Narodnog fronta, Demokratskog fronta, koju ste pokazali u Podgorici i ta vaša odlučnost je za divljenje”, naveo je on, poželjevši “da ih Bog drži u mudrosti“.
 

Za govornicu je potom stao predsjednik političkog savjeta i poslanik Budimir Aleksić. On je kazao da je ovo godina velikih jubileja. “Juče i prekjuče obilježili smo 100 godina velike Mojkovačke bitke, jubileja koji je vodila crnogorska vojska, da bi, kako se to govorilo, Crna Gora i Srbija živjele zajedno. Ove godine je i hiljadugodišnjica prvog srpskog sveca, Svetog Jovana Vladimira, vezana za ovaj grad - to su slavni jubileji naše istorije”, istakao je on.
 
Po Aleksićevim riječima, ove godine se slavi “neslavan jubilej - 27 godina režima tiranina i zlikovca, što je on potvrdio na demonstracijama bacajući suzavac i otrove na svoj narod, Mila Đukanovića. To je jedan neslavan jubilej koji nama, kao narodu, ne služi na čast”. Aleksić je kazao da se nada, želi i vjeruje “da će ova godina da bude godina oslobođenja od tiranije i despotije njegove”. On je najavio nastavak skup za doček Pravoslavne Nove godine, a nakon njega seriju protesta kako bi se došlo do konačnog cilja - slobode i demokratije.
 
“Kad krenu, ne treba da se osvrću iza sebe, Barani će uvijek biti iza njih” – zaključio je Mitrović.
 

Slaven Radunović je pozdravio skup, posebno četiri prisutna sveštenika, uz zahvalnost ocu Jovanu Plamencu na “lijepim riječima i podršci u svim teškim trenucima ispred Skupštine”. On je rekao kako je režim Mila Đukanovića ušao u terminalnu fazu izdaje svega što se može smatrati nacionalnim,  ekonomskim i bilo kakvim interesom u Crnoj Gori, protiv građana Crne Gore, a sve zarad očuvanja vlasti.  
 
“Vlast želi da stvori nekog novog građanina, nekog novog Crnogorca, kome su Albanija i Turska bliže od Srbije i Rusije, kome je Ferdinand bliži od Gavrila Principa”, rekao je, ističući da “mi iz Nove srpske demokratije nikad prazan frižider ili prazan želudac nećemo staviti ispred srpskih nacionalnih interesa”.
 
Radunović je kazao da će biti zajedno sa svima koji se u Crnoj Gori bore za bolje sjutra, “ali ne smijemo i nećemo dozvoliti da se, boreći se za to bolje sjutra, Srbima u Crnoj Gori izvuče stolica i da nestanu”. “Đukanović je ponovo potegao taj potez, koji se jednom prilikom pokazao vrlo efikasan i ponovo kreće na ono što je ostalo od srpskih institucija, a to su prvenstveno srpska crkva i glavna srpska nacionalna stranka” - kazao je Radunović, poželjevši okupljenima da im božićni dani prođu u miru i veselju.
 
“Poslije toga svi znate što nam je činiti, vrlo brzo se vidimo ponovo ispred Skupštine, najvjerovatnije već 20-og ili 21-og, kada bude glasanje o povjerenju Vladi”, kazao je, ističući da zna da će “Barani biti tamo, kao i uvijek”.