Društvo

Čekali smrznuti u vozu devet sati, pa dobili izvinjenje

| 06:01:2016 | 00:16:23

Preduzeća “Srbija voz” i “Infrastrukture železnica Srbije” izvinila su se danas građanima i putnicima što su 3. januara devet sati čekali bez struje i grijanja u vozu na relaciji Beograd-Bar.
 
Kako se u saopštenju navodi, izvinjenje je upućeno zbog velikog propusta i neblagovremenog organizovanja prevoza 224 putnika, koji su devet sati čekali u vozu na relaciji Beograd-Bar.
 
“Molimo vas, izvinite! Posebno izvinjenje upućujemo porodicama koje su bile zabrinute za djecu, stare i bolesne koji su se nalazili među naših 224 putnika. Kao najodgovorniji u Srbijavozu i Infrastrukturi železnica Srbije prihvatamo svu odgovornost za ovaj incident, a adekvatne sankcije biće primijenjene i prema svima koji su bili u lancu odgovornosti”, stoji u saopštenju.
 
Iz tih preduzeća još jednom mole sve građane, njihove putnike i Vladu Srbije da prihvate njihovo izvinjenje.
 
“Mi ćemo učiniti sve da se u rukovođenju naših kompanija ovakvi propusti na željeznici više nikad ne ponove”, navodi se u saopštenju.
 
U sudaru voza i automobila 3. januara ujutro, na pruzi Beograd-Bar kod Valjeva, jedan policajac na službi u Lajkovcu  u svom automobilu nastradao je, kada je na njega na putnom prelazu nalejela kompozicija. Oštećena je lokomotiva i kontaktna mreža, zbog čega je nestala struja, a zbog neadekvatne procjene potrebnog vremena za otklanjanje kvara, putnici su devet sati proveli u vagonima bez struje, grijanja, hrane i vode.
 
Voz je iz Beograda krenuo u 9:00 časova, a u Bijelo Polje stigao tek oko ponoći.
 
Prema navodima putnika, u vozu nije bilo grijanja ni svijetla i niko se nije obratio da kaže šta se dešava i koliko će dugo čekati.