Društvo

Preminula Dajana Šorović, novinarka Radio Bara

by Željko Milović | 05:01:2016 | 20:03:36

Juče je nakon teške bolesti umrla Dajana Šorović (1959-2016), novinarka Radio Bara.
 
Nakon završenih studija književnosti, 1984. godine je postala član JP Informativni centar Bar, gdje je od samog početka zauzela značajno mjesto u redakciji koja je pratila kulturu i umjetnost. Njeni tekstovi u programu Radio Bara i u “Barskim novinama” o kulturnim dešavanjima imali su utemeljenje i jasno prepoznatljiv stav žene koja odvaja ukus od neukusa, koja zna da prepozna dobro u moru lošega.
 
Bila je apsolutni protivnik malograđanštine, primitivizma i prizemnog populizma u umjetnosti, i vatreni zagovornik isticanja svega što se kvalitetom ističe iz mora prosječnosti.
 
Tog se principa nemirenja sa opštim trendom podruštvljavanja banalnosti i ulazaka u reality programe ukalupljenih života, držala do samog kraja, kao novinar, voditelj, izvještač, ili urednik “Barskih novina”.   
 
Bila je neko s kim ste u radijskoj baraci, u “Agavi” ili u prostorijama današnjeg radija, potpuno atipično od sredine u kojoj je boravila, mogli pričati o Kjerkegoru i Modiljaniju, pozorištu “Globe” i ruskim klasicima, Šopenovim “Etidama” ili filmovima “Novog vala”... Bila je dobra žena i uzorna majka troje djece.
 
Sahrana naše koleginice Dajane Šorović biće upriličena 6. januara nа groblju crkve Sv. Jovаnа u Limljаnima.