Društvo

Posjeta učenika Ekonomske škole špediterskom preduzeću

| 17:11:2015 | 13:24:16

Učenici Srednje ekonomsko-ugostitetljske škole su ponedjeljak u posjetili špeditersko preduzeće "Montenamaks C&I" u Danilovgradu.
 
Tokom obilaska jednog od najsavremenijih carinsko-komercijalnih skladišta u Crnoj Gori, pedesetak učenika iz odjeljenja IV-1, IV-2 (smjer ekonomski tehničar) i IV-5 (smjer-tehničar prodaje) bilo je u prilici da na najbolji način svoja stručno-teorijska znanja poveže sa praksom.

 
Upoznavanje učenika sa radom ovog skladišta, koje predstavlja dobar primjer privatno-javnog partnerstva, kao i sa njegovim brojnim pratećim špediterskim uslugama obavili su Milica Jovićević, menadžer logistike i Kristina Radulović, referent prodaje.
 
Sa postupkom carinjenja robe u ovom objektu, učenike je upoznao Vesko Vujadinović, šef područne jedinice Uprave carina za Danilovgrad.


“Ovakve stručne posjete predstavljaju redovni vid aktivnosti nastavnog osoblja JU Srednje ekonomsko-ugostitetljske škole. Ovim nastojimo da učenici neposrednim uvidom i predavanjima na licu mjesta, steknu neophodna praktična znanja. Uključivanje stručnih lica u realizaciju obrazovnih programa pokazala se kao dobra praksa i motivacija za postizanje boljih rezultata učenika u nastavi”, kazao je za Bar info profesor Neđeljko Đurović, koji je zajedno sa profesoricom Slađanom Markoč  osmislio i realizovao posjetu.