Društvo

Proslavljen Dan škole Anto Đedović

by Milanka Vukosavović | 17:11:2015 | 00:36:36

Dan OŠ “Anto Đedović”, 14. novembar, ove godine je proslavljen kroz brojne sadržajne aktivnosti.
 
Tokom cijele prošle nedjelje, iz dana u dan, realizovani su programi koji su pripremili učenici i nastavnici. Pjesmom, recitacijama, plesom, folklorom i glumom učesnici programa su oduševili školske zvanice, a promovisan je i 19. broj školskog lista “Zlatna obala“.

 
I ove godine, po ustaljenoj tradiciji, povodom Dana škole predstavnici porodice Đedović, MZ Šušanj, Uprave škole i učenika položili su cvijeće ispred biste Anta Đedovića - heroja po kome je ova škola dobila ime.
 
Svečanom programu, upriličenom povodom školskog praznika, prisustvovali su roditelji, predstavnici Školskog odbora, Savjeta roditelja, MZ Šušanj, a ove godine u publici su bili i gosti iz preduzetničkih timova škola “Mihailo Petrović Alas” iz Beograda, “Milinko Kušić” iz Ivanjice i škole “Srbija”, koja je školi u Šušanju mentor u projektu preduzetničko učenje.

 
Škola “Anto Đedović“ je od prošle školske godine, sa još tri osnovne škole u Crnoj Gori, uključena u SEECEL Projekat, čija je misija da promoviše preduzetničko učenje i preduzetničku pismenost u zemalja Jugoistočne Evrope.
 
Posebno značajan vid saradnje kroz ovaj Projekat, škola “Anto Đedović“ je i ostvarila u razmjeni iskustava sa školama iz regiona. Gostima iz spomenutih preduzetničkoh škola koji su prisustvovali proslavi Dana škole, direktorka Stanka Vukčević na kraju programa uručila je zahvalnice u znak uspješne saradnje, a potom je organizovana i svečana večera za kolektiv i predstavnike gostujućih škola.

 
Škola će nastaviti aktivnu primjenu Projekta preduzetničkog učenja, a u cilju razmjene iskustava sedam članova školskog preduzetnikog tima, početkom decembra, boraviće četiri dana u OŠ “Mihailo Petrović Alas” u Beogradu.