Društvo

I My Cafe partner u projektu Zavoda za zapošljavanje

| 12:08:2015 | 17:37:26

Od početka ove godine, kroz saradnju Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i barskih preduzeća (ne javnih i državnih) , ostvaraju se projekti kroz koje se, kroz otvaranje novih radnih mjesta, omogućuju uslovi za skidanje sa evidencije nezaposlenih lica.
 
I preduzeće “Imi” d.o.o, u okviru koga posluje “My cafe”, omiljeno mjesto izlazaka barskih gimnazijalaca u toku školske godine, uključilo se u jedan takav projekat, pod imenom “Stimulisanje zapošljavanja lica sa stečenim srednjim obrazovanjem”. Komisija Biroa rada Bar je izvršila izbor poslodavaca i učesnika u projektu – poslodavci obučavaju novozaposlene uz rad na šest mjeseci, a Zavod refundira zarade.

 
“Naša firma je od prvog maja primila, u okviru ovog projekta, jednog konobara na rad od šest mjeseci. Po mom mišljenju, ovakav projekat je odlična šansa za zapošljavanje mladih, ali i dobra prilika da mi poslodavci dođemo do kadra koji nam je potreban. I ubuduće ćemo se, ukoliko bude sličnih aktivnosti Zavoda za zapošljavanje, uključiti u njihovu realizaciju”, rekao je vlasnik preduzeća “Imi” Ivan Mašanović.