Društvo

Stevan Milivojević na čelu LGBT foruma

| 15:09:2013 | 01:14:37

Zdravka Cimbaljevića na funkciji izvršnog direktora LGBT foruma progres zamijeniće Stevan Milivojević iz Bara, odlučio je Upravni odbor te nevladine organizacije.
 
Milivojević je do sada u forumu progres obavljao poslove pomoćnika direktora i programskog direktora. Bio je angažovan na programima međunarodne saradnje, razvoja lokalne LGBT zajednice i izgradnji povjerenja u policiju.
 
Učestvovao je u organizaciji prve povorke ponosa u Budvi. Za izvršnog direktora predložile su ga podružnice članova iz Bara, Bijelog Polja, Pljevalja, Podgorice i Kotora. Milivojević je za izvršnog direktora na sjednici Upravnog odbora izabran sa četiri glasa “za” i jednim “uzdržanim”.
 
Stevan Milivojević završio je Gimnaziju “Niko Rolović” u Baru. Bio je predsjednik Kreativnog kluba i ombudsman Fakulteta za strane jezike Univerziteta Mediteran u Podgorici. Sarađivao je sa brojnim nevladinim organizacijama na programima uključivanja mladih i rada s marginalizovanim grupama. Koautor je studije “Kriza države socijalne pravde: (ne)suzbijanje prosjačenja đece u Crnoj Gori” i Priručnika za bolje razumijevanje policije i LGBT zajednice