Društvo

Đaci i podmorje

| 17:03:2013 | 23:26:07

U hotelu “Adria” su proglašeni najbolji autori đačkog likovnog konkursa “Kako dijete vidi svijet podmorja”.
 
Organizovala ga je Asocijacija ronilačkih instruktora Srbije, u saradnji sa hotelom “Adria”, a žiri u sastavu: Milica Kažić, Jelena Jovančov i Marko Rakonjac izabrali su najbolje radove.
 
U kategoriji od prvog do četvrtog razreda, prva tri mjesta pripala su Andriji Stojanoviću (I razred - OŠ “BJO”), Tijani Đurović (II razred - “Anto Đedović“”) i Ines Pejović (IV razred – “BJO”). U kategoriji od petog do devetog razreda, troje najboljih su: Ognjen Mandić (VII razred – “Kekec”), David Ramdedović (V razred – “Meksiko”) i Danijel Kovač (IX razred – “Kekec”). Specijalne nagrade dodijeljene su Katarini Lukšić (VIII razred - OŠ “Kekec”), Anastasiji Mišović (VI razred - OŠ “Kekec”) i Tamari Vukčević (II razred – OŠ “BJO”).
 
Nagrade je uručio barski ronilac Marko Brnjada, a podvodni arheolog mr Petra Zdravković je održala predavanje o značaju zaštite morske flore i faune, ukazujući na povećani stepen devastacije živog svijeta i kulturno-istorijskog blaga ispod površine.

 
“Ovo je peti put da u Crnoj Gori priređujemo nagradni likovni konkurs za osnovce, u želji da najmlađima podignemo svijest o potrebi zaštite mora i života u njemu. Prije Bara, po dva puta smo organizovali akcije u Podgorici i Kotoru” - rekao je Aleksandar Saša Karjuk, predsjednik Asocijacije ronilačkih instruktora Srbije.
 
Na konkurs su se odazvale četiri od pozvanih deset barskih osnovnih škola, a u holu škole je priređena izložba najuspjelijih od 202 pristigla konkursna rada.