Društvo

Bar dobija najsavremniju streljanu u regionu

| 24:01:2013 | 23:50:27

Predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević danas je obišao jedan od objekata barske kasarne u kome se privode kraju radovi na adaptaciji ovog prostora u savremeni streljački centar.
 
Na osnovu sporazuma o saradnji Ministarstva odbrane, Opštine Bar i Streljačkog kluba “Mornar” iz Bara, prije nešto više od pola godine započelo se sa građevinskim radovima koji bi uskoro trebalo da se završe. Nakon toga biće podnesen zahtjev Međunarodnoj sportskoj streljačkoj federaciji (ISSF) da akredituje streljački centar kao trenažni i razvojni centar ove organizacije.

 
Direktor SK “Mornar” Željko Todorović, koji je dugi niz godina bio trener streljačkih reprezentacija Francuske, Danske i Italije, uvjeren je da će Bar dobiti najsavremeniju streljanu, ne samo u regionu, već i mnogo šire.
 
“Zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa Ministarstvom odbrane i lokalnom upravom, Bar će dobiti streljački centar koji je građen po najstrožim međunarodnim standardima. Vjerujem da ćemo nakon završetka radova u kratkom roku dobiti i ISSF akreditaciju, tako da ćemo biti u mogućnosti da organizujemo kako pripreme, tako i međunarodna streljačka takmičenja” – kazao je Todorović.
 
On je naglasio i da će Bar početkom marta po četvrti put biti domaćin međunarodnog “D 8” seminara za trenere streljaštva, koji se organizuje u okviru ISSF trenerske akademije.
 
“Bar je prepoznat kao stalni partner ISSF u obukama za trenere iz regiona. Od 7. do 10. marta kod nas će se obučavati 30 trenera sa prostora bivše Jugoslavije. Kada bude završena adaptacija streljačkog centra, bićemo u mogućnosti da organizujemo obuku trenera za najviše međunarodne licence” – rekao je Todorović.

 
Predsjednik Opštine je izrazio zadovoljstvo što će grad Bar uskoro dobiti još jedan sportski objekat.
 
“Moram da priznam da je adaptacija ovog objekta zaista prevazišla moja očekivanja i da sam impresioniran kako streljački centar izgleda. Raduje me činjenica što će Bar dobiti još jedan izuzetan sportski objekat koji će koristiti ne samo strijelcima, već i pripadnicima Vojske Crne Gore i rekreativcima. Očekujem da ćemo ubrzo u njemu organizovati i neka prestižna takmičenja, kao i pripreme strijelaca iz čitavog svijeta” – rekao je Pavićević.