Društvo

Štedjela dvije godine i dovela roditelje na more

by NOVOSTI | 30:06:2017 | 11:33:45

Dvije godine skupljala je svaki dinar od džeparca da bi uštedjela novac i došla sa mamom i tatom na odmor. Dječji snovi sanjani mjesecima pretvorili su se u stvarnost, pa je trinaestogodišnja Maja Ilić iz Šida dovela roditelje u Sutomore.
 
“To mi je bila najveća želja, zaslužili su odmor, a nisu to mogli da priušte, jer imaju mala primanja. Štedela sam, ostavljala u kasicu svaki dinar kojim su me častili baka, deda, tetka, za rođendan ili odličan uspeh u školi” - priča Maja za “Novosti”.
 
Tata Željko je kondukter na željeznici, a mama Jadranka radi u Poreskoj upravi.
 
“Podigli smo kredit i prošle godine rekli Maji da ne možemo na letovanje, jer su nam primanja mala. Tada je obećala da će ona skupiti novac, a nedavno nas je dočekala rečima: ‘Idemo ovog leta na more’. Odgovorila sam joj da nam kredit ističe u julu i da nam treba bar godinu dana da skupimo novac” - priča mama Jadranka, dodajući da su zahvaljujući skromnosti djeteta stigli na more. Ilići ne kriju ponos.
 
“Maja nije mogla da dočeka da krenemo. Kad smo stigli u Sutomore, njenoj sreći nije bilo kraja. San je postao stvarnost. Zadovoljstvo za roditelje je ogromno kada ima ovakvo dete”, kažu oni.
 
Djevojčica priča da su kod “teta Nine” ljetovali prije dvije godine i da im je bilo lijepo. U međuvremenu, nisu išli na odmor.
 
“Htela sam da na more dođemo porodično, da se opustimo. Drugarice su džeparac trošile, a ja sam srećna kad smo mi zajedno. Ništa lepše od večernjih šetnji pored mora. Imam vrlo lep odnos sa roditeljima” - kaže dijete čija su razmišljanja zrelija od mnogih koji su dva-tri puta stariji od Maje.
 
A zbog tog razmišljanja, priča je dobila nastavak. Uobičajno je da roditelji vode djecu na more, ali ne da maloljetno dijete dovede roditelje. Kad su dobrodušni vlasnici apartmana Leković u Sutomoru - Nina i njen sin Filip Ivezić čuli da je djevojčica skupila novac, odlučili su da Iliće časte.
 
“Turizmom se bavim 15 godina, a gosta kao što je Maja nisam imala. Izuzetno dijete, čiji me postupak dovodi do suza. Ponosna sam što mi je u kuću ušlo ovakvo dijete, još kad su prvi put bili u mom apartmanu isto sam mislila, a teško mi je i kad pomislim kroz šta su sve ovi ljudi prošli. Izbjegli su, Željko iz Pakraca, Jadranka iz Osijeka” - sa suzama govori Nina, i dodaje da je ponosna i na svoju djecu.
 
“Moj sin Filip mi je rekao da im ne naplatimo ljetovanje. Neka Maja kupi sebi šta želi”.